Košarica Količina:

0


Znesek:

0,00

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Podjetje Bambini d.o.o., Liparjeva cesta 43, 1234 Mengeš, v nadaljevanju Upravljavec, sprejema naslednjo izjavo o varstvu osebnih podatkov v skladu z Uredbo o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov – GDPR (EU2016/679) in Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Splošno

Zasebnosti obiskovalcev in kupcev v naši spletni trgovini posvečamo veliko pozornost in zavedamo se, da so osebni podatki, ki nam jih uporabniki zaupate, občutljive informacije, zato se zavezujemo, da jih bomo varovali pred zlorabo, razkrivanjem, nepooblaščenim dostopom in jih pod nobenih pogojem ne bomo posredovali tretjim osebam. Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za namen, zaradi katerega so bili posredovani. Dostavni službi (Pošta Slovenije) bomo zaupali potrebne podatke za dostavo naročenih izdelkov (ime in priimek prejemnika, naslov za dostavo, tel. št. in e-naslov za obveščanje o statusu paketa).

Katere osebne podatke zbiramo, obdelujemo, hranimo in zakaj

Obdelujemo in z vašim dovoljenjem hranimo samo osebne podatke, ki nam jih posredujete in so navedeni v nadaljevanju. Informacije o storitvah, ki jih uporabljate in kako jih uporabljate na spletni strani zbiramo z orodjem Google Analytics. V tem primeru osebne podatke obdeluje podjetje Google.

Spletno stran www.bambini.si lahko obiščete kot obiskovalec, ki se lahko prijavi na prejemanje e-novic ali kupec, ki se prijavi kot uporabnik.

S tem, ko se prijavite na e-novice boste od nas prejemali e-novice o novih kolekcijah, posebnih ponudbah in popustih.

Kot obiskovalec se lahko na prejem e-novic prijavite na 3 načine: preko Kontaktnega obrazca na spletni strani, preko Prijave na e-novice na spletni strani ali fizično v trgovinicah Bambini preko prijavnic za prejemanje e-novičk. V teh primerih zbiramo in obdelujemo naslednje podatke:

  • ime in priimek (ne pri Prijavi na e-novice) – z namenom, da vas lahko pravilno naslovimo,
  • elektronski naslov – z namenom da vam lahko pošljemo e-novice,
  • IP naslov (ne pri fizični prijavi v trgovinicah Bambini preko prijavnice) – z namenom zagotavljanja revizijske sledi, ki služi v primeru dokazovanja.

V kolikor želite postati uporabnik se registrirajte v spletni trgovini. Ob prvi registraciji se lahko prijavite na prejem e-novic, lahko pa se nanj prijavite kadarkoli kasneje (to lahko storite v moj profil – moji podatki).

V tem primeru za potrebe opravljanja storitev, ki jih nudimo, zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek – z namenom naslavljanja in izdaje računov
  • naslov za dostavo – z namenom izdaje računov in dostave paketa z naročenimi izdelki
  • kontaktno telefonsko številko – z namenom obveščanja o naročilu oz. izdelkih, ki jih trenutno ni na zalogi, ali v namene preverjanja naročila oz. svetovanja
  • naslov elektronske pošte - z namenom pošiljanja povzetka naročila, obveščanja o naročilu oz. izdelkih, ki jih trenutno ni na zalogi, ali v namene preverjanja naročila oz. svetovanja
  • geslo v šifrirani obliki – z namenom, če svoje geslo pozabite
  • druge podatke, ki jih kot uporabnik prostovoljno vnesete v obrazce v spletni trgovini (npr. vnos morebitnih opomb pri oddaji naročila, vnos sporočila pri oddaji kontaktnega obrazca).

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ne odgovarjamo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Uporabniki imate pravico do vpogleda ali popravka osebnih podatkov. Vsi podatki, ki jih hranimo o vas, so dostopni na vašem profilu, kjer jih imate možnost tudi popraviti. Obiskovalci in uporabniki lahko spremembe oz. popravke osebnih podatkov sporočite tudi na elektronski naslov info@bambini.si. Uporabniki imate tudi pravico do prenosljivosti podatkov, kar pomeni, da vam mora upravljavec podatke posredovati v strukturirani in strojno berljivi obliki.

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke

Osebni podatki se shranjujejo, dokler se od prejema e-novic ne odjavite. Od prejemanja novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da kliknete na Odjava na dnu prejetih e-novic ali da nam na naslov info@bambini.si pošljete obvestilo z naslovom "ODJAVA".

Če ste uporabnik in ste v spletni trgovini že kdaj oddali naročilo, četudi ne prejemate e-novic, prav tako lahko zahtevate izbris svojih podatkov. Vašo željo nam sporočite na naslov info@bambini.si.

Za vsa dodatna pojasnila ali vprašanja smo na voljo na info@bambini.si.

Politika uporabe piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za analizo obiskov spletnega mesta (v povezavi z orodjem Google Analytics). O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev. Obiskovalec lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani.

Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

O piškotkih

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran, ko jo obiščete, naloži v vaš spletni brskalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebi za delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Uporabljeni piškotki

Vrsta Ime piškotka Trajanje Namen
Sejni ASP.NET_SessionId do konca seje omogoča delovanje spletne strani
Lastni Cekarcek_Settings 30 dni shranjevanje odločitve o uporabi piškotkov
Lastni Cekarcek_Session 30 dni shranjevanje košarice za naslednji obisk
Lastni Cekarcek_UserInfo 14 dni samodejna prijava ob naslednjem obisku
Zunanji _ga, _utma, ..., _utmz do 2 leti Google Analytics statistika ogledov spletne strani

Obiskovalec lahko svojo privolitev za uporabo posameznih piškotkov kadarkoli umakne s klikom na spodnjo kljukico. Umik privolitve lahko povzroči spremenjeno delovanje nekaterih funkcionalnosti spletne strani ali onemogoči uporabo posameznih storitev.

Upravljanje piškotkov v brskalniku

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, po poteku veljavnosti pa brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale pravilno.